Μοντέρνα Γκαρσονιέρα στο Ηράκλειο

 Στόχος σε αυτό το έργο ήταν η δημιουργία ενός μοντέρνου νεανικού σπιτιού με ευχάριστη ατμόσφαιρα, τόσο εντός όσο κι εκτός. Σε όλους τους χώρους επικρατούν ζωντανά χρώματα, τα οποία συνδυάζονται άψογα με τη μικρή όαση που δημιουργήσαμε στη βεράντα.

  Μπαίνοντας στο χώρο, συναντάμε το καθιστικό με τη σύνθεση της τηλεόρασης, ενώ δεξιά τοποθετείται το γραφείο. Προχωρώντας στο εσωτερικό του σπιτιού, βρίσκεται η κουζίνα με το τραπέζι της. Επιδιώκοντας να διαχωρίσω τους χώρους (σαλόνι - κουζίνα), κατασκεύασα δύο φύλλα από Plexiglas, επάνω στα οποία τύπωσα τις λέξεις "Καλημέρα" και "Καλησπέρα" σε πέντε διαφορετικές γλώσσες. Με αυτόν τον τρόπο πέτυχα το φυσικό διαχωρισμό των δύο χώρων, δίνοντας βέβαια τη δυνατότητα της οπτικής τους επαφής, καθώς και του φυσικού τους φωτισμού.





 
Αριστερά της κουζίνας, βρίσκεται το υπνοδωμάτιο, ένας χώρος χαλάρωσης, όπου τα αυτοκόλλητα και οι προσωπικές φωτογραφίες στους τοίχους, δίνουν μια πιο προσωπική ευχάριστη νότα. Δεξιά από την κουζίνα, βρίσκεται το μπάνιο της γκαρσονιέρας, με πλακάκια σε άσπρο μαύρο και ξύλινο έπιπλο.




   
Στην βεράντα δημιουργήθηκαν χώροι πράσινου με γλάστρες και φυτεύσεις, ένας μικρός καταρράκτης, παγκάκια και ένας ξυλόφουρνος με τον πάγκο του. Τέλος, δημιουργήθηκε ένας υπαίθριος χώρος, ακριβώς μπροστά από το καθιστικό, ο οποίος στεγάστηκε με μία πέργκολα, η οποία ταυτόχρονα προστατεύει την είσοδο, άλλα και την πρόσοψη της γκαρσονιέρας από την βροχή και τον ήλιο.